2017-2018 2.Dönem Sonu Ortak(telafi,kurtarma) Sınavları

29.05.2018 SINAV BAŞVURUSU YAPAN ÖĞRENCİ LİSTESİ:

meb_iys_dosyalar/38/14/169740/dosyalar/2018_05/29100622_ORTAK_SINAV_YYRENCY_LYSTESY.pdf

SINAV BAŞVURUSU YAPAN ÖĞRENCİLERİNİN DERS ÖĞRETMENİ TARAFINDAN SINAV TAKVİMİNE GÖRE SINAVLARI YAPMASINI ÖNEMLE RİCA EDERİM.

SELÇUK ERDEM

OKUL MÜDÜRÜ

Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz

01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 47.Maddesi 3.Fıkrası gereği “ Yazlı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısını yükseltmek isteyen öğrenciler için dönem sona ermeden her dersten ayrıca ortak bir sınav daha yapılır. Bu sınavlardan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanlarının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Denmektedir. Bu doğrultuda Okulumuzda Dönem Sonu Ortak sınavları yapılacaktır.

Bu sınavlarla ilgili olarak aşağıda yer alan esaslara uyulması gerekmektedir.

·         1.     Açılan dönem sonu ortak sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ilgili Müdür Yardımcısına hangi dersten sınava gireceğine dair veli imzalı sınava başvuru dilekçelerini 28.05.2018 Pazartesi günü Saat 16:00’a kadar teslim etmesi gerekmektedir.

·         2.     Bu sınavlar sonunda, öğrencilerimizin sınavlardan alacakları puana göre ortalamaları yeniden hesaplanacaktır.

·         3.     Sınavlara girmek için dilekçe veren ancak sınavlara girmeyen öğrenciler geçerli özür belgesini ibraz etmek zorundadır. Özür belgesini zamanında teslim etmedikleri takdirde sınav sonucu olarak “G (GİRMEDİ)” yazılacak ve ortalama yeniden hesaplanacağından, bu durumda öğrencilerin mağduriyeti söz konusu olacaktır.

·         4.     Dönem sonu ortak sınavları 29 MAYIS-30 MAYIS 2018 tarihilerinde yapılacaktır.

·         5.     Dönem sonu ortak sınavları 2.Dönem konularının tümünü kapsayacaktır

6.    Dönem sonu ortak sınav takvimi okulumuzun duyuru panolarında ve web sitemizde(http://www.merkezeml.meb.k12.tr/) yayınlanmıştır.

Sınav Takvimi için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız:

meb_iys_dosyalar/38/14/169740/dosyalar/2018_05/25115150_MAYIS_ORTAK_SINAV_TAKVYMY_2018.pdf