AB PROJESİ KAPSAMINDA ELEKTRİKLİ ARABA YAPTIK

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında Elektrikli  araba yaptık Proje kapsamında Estonya, Litvanya ve Letonya’dan gelen Meslek Lisesi öğretmenlerine  Elektrikli araba tanıtılarak test sürüşleri yapıldı. Tamamı AB fonundan karşılanan araba yaklaşık 3 ay gibi sürede bitirilmiş olup araba okulumuzda kullanılacaktır.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında Elektrikli  Araba yaptık. Proje kapsamında Estonya, Litvanya ve Letonya´dan gelen Meslek Lisesi öğretmenlerineElektrikli Araba tanıtılarak test sürüşleri yapıldı. Tamamı AB fonundan karşılanan araba yaklaşık 3 ay gibi sürede bitirilmiş olup araba okulumuzda kullanılacaktır.

Okul Müdürümüz Selçuk ERDEM, önceki dönemlerde okul olarak 2 adet elektrikli araba yaptıklarını ve bunu çeşitli fuar ve sergilerde tanıttıklarını belirtti. ERDEM, son yapılan elektrikli araba eğitim standı olarak okulda öğrencilerin yakından tanıması amacıyla yapıldığını ve sonraki dönemlerde bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Estonya grup lideri Eesi ROSENBERG, yapılan Elektrikli Araba standını öğrencilerin öğrenmesi açısından çok beğendiklerini ve önümüzdeki yıl Estonya´dan 4 öğrenci ve 2 öğretmeni AB Projesi kapsamında Kayseri´ye göndereceklerini ve eğitim amacıyla okullar arası işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Yapılan Elektrikli araba benzin, yağ , antifriz ihtiyacı olmadan 4 saatlik şarj ile 1 saat boyunca çalışabilmekte olup çevre dostu olarak kullanılabilmektedir.

27-02-201927-02-201927-02-201927-02-2019