DÖNEM SONU ORTAK(TELAFİ,KURTARMA) SINAV TAKVİMİ

ORTAK SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ : meb_iys_dosyalar/38/14/169740/dosyalar/2018_01/10171310_OCAK_ORTAK_SINAV_TAKVYMY_2018.pdf

Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz

01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 47.Maddesi 3.Fıkrası gereği “ Yazlı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısını yükseltmek isteyen öğrenciler için dönem sona ermeden her dersten ayrıca ortak bir sınav daha yapılır. Bu sınavlardan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanlarının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Denmektedir. Bu doğrultuda Okulumuzda Dönem Sonu Ortak sınavları yapılacaktır.

Bu sınavlarla ilgili olarak aşağıda yer alan esaslara uyulması gerekmektedir.

·         1.     Açılan dönem sonu ortak sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ilgili Müdür Yardımcısına hangi dersten sınava gireceğine dair veli imzalı sınava başvuru dilekçelerini 12.01.2018 Cuma günü Saat 16:00’a kadar teslim etmesi gerekmektedir.

·         2.     Bu sınavlar sonunda, öğrencilerimizin sınavlardan alacakları puana göre ortalamaları yeniden hesaplanacaktır.

·         3.     Sınavlara girmek için dilekçe veren ancak sınavlara girmeyen öğrenciler geçerli özür belgesini ibraz etmek zorundadır. Özür belgesini zamanında teslim etmedikleri takdirde sınav sonucu olarak “G (GİRMEDİ)” yazılacak ve ortalama yeniden hesaplanacağından, bu durumda öğrencilerin mağduriyeti söz konusu olacaktır.

·         4.     Dönem sonu ortak sınavları 15 OCAK-16 OCAK 2018 tarihilerinde yapılacaktır.

·         5.     Dönem sonu ortak sınavları 1.Dönem konularının tümünü kapsayacaktır

6.    Dönem sonu ortak sınav takvimi okulumuzun duyuru panolarında ve web sitemizde(http://www.merkezeml.meb.k12.tr/) yayınlanmıştır.